Veelgestelde vragen

FAQ categories

Kyocera producten kopen

Producten en consumables zoals toner van Kyocera zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke leverancier.

 • Ga naar de volgende koppeling contact om een plaatselijke leverancier op te vragen

Vragen m.b.t. compatibiliteit

Moet ik de parallelle USB-adapter gebruiken?

Het wordt aanbevolen om met een netwerkkaart verbinding te maken tussen een Mac en een printer.

Het voordeel daarvan is, dat gegevens snel worden overgedragen en dat er onbeperkte compatibiliteit is met alle protocollen (ASCII, Binary, enz.). Dit is met de meeste parallelle USB-adapters niet het geval, aangezien de parallelle interface die het afdrukken mogelijk maakt de binaire indeling niet ondersteunt. Bij printers met interne USB-interfaces bestaan deze problemen niet.

Zoals u waarschijnlijk wel weet, ondersteunt Mac niet alle parallelle USB-adapters en niet al onze printers hebben een standaard netwerkaansluiting!

Niet alle parallelle USB-adapters werken correct met Macintosh. U kunt een USB-aansluiting gebruiken, maar het wordt aanbevolen om met een netwerkkaart verbinding te maken tussen een Macintosh en een printer.

Kyocera legt zich erop toe haar klanten een breed assortiment kosteneffectieve en schaalbare imagingsystemen te bieden, die zowel kleine als grote bedrijven helpen hun bedrijfsmiddelen te optimaliseren.
Platformcompatibiliteit
Tegenwoordig vertrouwen de diverse bedrijfsomgevingen op uiteenlopende platformen en applicaties met unieke oplossingen. Kyocera biedt de meest uitgebreide productlijn in de industrie, ontworpen om te voldoen aan de eisen van elke onderneming.
Compatibiliteitsverslagen van Kyocera bieden uitgebreide informatie over printers en multifunctionals op verscheidene algemeen gebruikte bedrijfsplatformen en -applicaties. Elk verslag geeft informatie over de compatibiliteit en mogelijkheden van printerstuurprogramma's van Kyocera, en waar van toepassing ook aanbevelingen ten aanzien van de omgeving.

SAP
Het belangrijkste product van SAP, de ‘my SAP Business Suite’, is een open en flexibel platform dat bijna alle databases, applicaties, besturingssystemen en hardware ondersteunt. Met de multifunctionals en printers van Kyocera en onze unieke opdrachttaal, PRESCRIBE, kan in SAP-omgevingen op SAP-apparaattypen worden afgedrukt.

Citrix
De Citrix MetaFrame Suite biedt applicaties die zijn ontworpen om het gebruik van apparaten over het netwerk te beveiligen, stroomlijnen en vereenvoudigen. Citrix wordt in de meeste Fortune 1000 bedrijven gebruikt, vooral in de verticale markten van financiële instellingen, overheid, gezondheidszorg, onderwijs, productie en telecommunicatie. Met zijn multifunctionals en printers is Kyocera een Premier Business Alliance Partner van Citrix en Kyocera biedt een keur van printerstuurprogramma's voor de Citrix MetaFrame-omgeving.

Macintosh
Apple’s Macintosh, die in 1984 werd geïntrodueerd, is een alternatief voor de pc-wereld en was het eerste systeem dat een grafische interface gebruikte in plaats van een op DOS-opdrachten gebaseerd systeem. Mac-omgevingen bieden een intuïtieve architectuur evenals geavanceerde software en hardware, en hebben steeds meer aanhangers die op zoek zijn naar een beter digitaal leven. De multifunctionals en printers van Kyocera bieden een standaard PostScript-emulatie (KPDL) en een volledige reeks PPD's voor Mac-gebruikers.

Novell
Novell en zijn belangrijkste product, NetWare, zijn besturingssystemen op basis van servers die worden gebruikt in de meeste Fortune 500 bedrijven. Novell NetWare biedt IT een veilig en stabiel platform voor alle netwerkdiensten. Kyocera is door Novell YES gecertificeerd en onze multifunctionals en printers passen naadloos in alle Novell-omgevingen.

Windows
Microsoft Windows biedt een volledige reeks op servers gebaseerde hulpprogramma's en software, die het netwerkbeheer vereenvoudigen en veiligheid en betrouwbaarheid verzekeren. De multifunctionals en printers van Kyocera ondersteunen alle versies van Microsoft Windows, van Windows 95 tot Server 2003. Wat betreft gebruiksgemak en eenvoud stelt het unieke KX-stuurprogramma van Kyocera een nieuwe norm voor bedrijven die documentoplossingen aanbieden.
Win 3.1x, Dos, Unix en andere op tekens gebaseerde afdrukmethoden

Raadpleeg ‘Eurosymbool bij gebruik van Prescribe’ voor instructies over het maken van een macro.

U kunt het Prescribe-font downloaden van onze Duitse website: http://www.kyocera.de/

Win ‘95

Microsoft heeft een downloadbestand ontwikkeld, waarmee u het eurosymbool kunt afdrukken. Het bestand werkt bepaalde fonts op uw computer bij.
Updates voor TrueType-fonts zijn verkrijgbaar op http://www.microsoft.com/windows95/downloads. Op deze pagina dient u ‘Microsoft Euro Currency Support’ te selecteren.
Volg daarna de instructies van Microsoft.
Als u de procedure hebt voltooid, hebt u van de website van Microsoft een programma gedownload met de naam w95euro.exe. U hebt het programma uitgevoerd, dat de fontlijst op uw computer heeft bijgewerkt en uw computer heeft gereset.
U kunt het eurosymbool nu gebruiken door de toets Alt Gr ingedrukt te houden en de cijfertoets 4 in te drukken.
Wanneer u onder Windows afdrukt, moet u echter de optie ‘Substitute Printer Font for True Type’ deselecteren. U vindt deze optie in het grafische tabblad van het printerstuurprogramma van Kyocera.

Win ‘98

Windows ‘98 ondersteunt het eurofont reeds; u kunt dit afdrukken door Alt Gr ingedrukt te houden en de cijfertoets 4 in te drukken.

Windows NT4.0

Microsoft heeft ook een upgrade voor Windows NT4.0 ontwikkeld, en wel in de vorm van een Service Pack Upgrade (Service Pack 4). Vraag uw netwerkbeheerder om advies over de upgrade.
Meer informatie vindt u op de webpagina http://www.microsoft.com/technet/euro/default.asp
Eurosymbool bij gebruik van Prescribe
Hieronder vindt u informatie met betrekking tot de eerste firmwareversie die het eurosymbool ondersteunt. Ook nieuwere versies van de firmware ondersteunen het eurosymbool.


De printers in de F-serie waren ontworpen voordat Microsoft Windows als een algemeen besturingssysteem beschikbaar was. Dit kan problemen veroorzaken die te maken hebben met emulaties, contourlettertypen en algemene paginaopmaak.

De Kyocera F-serie is te gebruiken met het algemene stuurprogramma voor de HP Laserjet+ gebruiken, dat met Windows werd geleverd.

Symptoom: één regel tekst per pagina. De firmware ondersteunt de technologie voor contourlettertypen niet. Selecteer de optie ‘Print Truetype as Graphics’ of ‘Print text as Graphics’ in het printerstuurprogramma.

Symptoom: vervormde of ontbrekende lettertekens. Dit wordt veroorzaakt doordat het geheugen niet goed met contourlettertypen omgaat. Schakel in het printerstuurprogramma de optie “Print Truetype as Graphics” of “Print text as Graphics” in.

In tegenstelling tot de Office-applicaties vereisen de DTP-programma's het PPD-bestand ‘PostScript Printer Description’, omdat deze programma's op basis van Postscript werken.

De volgende stappen zijn belangrijk:

 1. Het stuurprogramma moet correct worden ingesteld.  
 2. U moet het programma laten weten dat er een PPD is.


Aangezien er geen uniforme procedure voor alle producten is, verwijzen wij u naar de handleidingen van de betreffende applicaties. De PPD-bestanden staan op de cd met het stuurprogramma, in een subdirectory met de naam ‘PPD’. Dit is van toepassing op Windows- en op Mac-omgevingen.

Hoewel Windows deze symbolen op juiste wijze weergeeft, ondersteunt de printer het gebruik van de umlaut en het eurosymbool niet.

Volg de stappen voor het relevante stuurprogramma:

KX-driver:
1. Selecteer ‘Printer Properties’
2. Ga naar ‘Imaging’
3. Selecteer de optie ‘Load True Type as Bitmap-font’
4. Selecteer het tabblad ‘Device Settings’
5. Ga naar ‘PDL’
6. Klik op de emulatie ‘PCL5e’

Klassiek PCL-stuurprogramma voor Windows 2000/NT4:
1. Selecteer ‘Printer properties’
2. Ga naar ‘Expand’
3. Selecteer de optie ‘Graphic / True Type as Bitmap font: Download as soft font into the printer’ of selecteer ‘PCL+ driver’ (voor Windows NT4)

Klassiek stuurprogramma voor Windows 9x:
1. Selecteer ‘Printer Properties’
2. Ga naar ‘Graphic’
3. Klik op de optie ‘Send True Type as Bitmap’ of klik op de optie ‘Graphic Mode: PCL+’


Ja, alle printers, multifunctionals en copiers van Kyocera ondersteunen SAP.

Klik hier als u de SAP-apparaattypen wilt downloaden
Vragen m.b.t. connectiviteit
Wat te doen met IPP afdrukproblemen?
Activeer het printen via IPP op FS- 1118MFPDruck (WEB GUI)
Schakel FS- 1118MFP uit/in (opnieuw opstarten)
Configureer een IPP-poort met de tool KPRINT en gebruik de volgende syntaxis: ipp://IPADRES)/printers/lp1

Vragen m.b.t. connectiviteit

 • activate IPP printing on FS 1118MFPDruck (WEB GUI)
 • switch the FS 1118 MFP off/on (Reboot)
 • configure an IPP Port with the tool KPRINT and use follow syntax: ipp://IPADRESS)/printers/lp1

 

Probleem:
Soms blijven pc’s tijdens de opstartprocedure hangen als een FS-1118MPF via USB is aangesloten. Als u de printer uitschakelt, wordt de pc op de gebruikelijk wijze opgestart.

Oplossing:
BIOS-optie 'USB Legacy Support' moet gedeactiveerd worden. Daarmee wordt het automatisch detecteren van USB-apparaten uitgeschakeld.
Na het installeren van nieuwe Kyocera-hardware, zoekt u met de Quick Setup-tool de nieuwe hardware. Er wordt echter niets gevonden.1. Probleem met de netwerkkabel of aansluiting.
2. Oude versie van de Quick Setup-tool.
3. Probleem met Windows of TCP/IP.

Controleer uw netwerkaansluitingen, controleer de OEM-instelling van het apparaat als u een MFP hebt, gebruik de meest recente versie van onze software library. Als u het probleem zo niet kunt verhelpen, zijn er nog twee mogelijkheden. Ga eerst naar Windows Systeemherstel en herstel een van de vorige herstelpunten van Windows XP. Als dit niet lukt of het probleem niet verhelpt, gaat u naar Windows Apparaatbeheer en deïnstalleert u TCP/IP (of uw netwerkkaart samen met het protocol), waarna u de pc opnieuw opstart.

Quick Setup Tool

Oplossing: u kunt de netwerksnelheid van de NS 30 met behulp van 'Telnet' wijzigen.

Telnet IP-adres
Gebruikersnaam: Admin
Wachtwoord: Geen
Configure General
LAN Interface
Hier kunt u de netwerksnelheid aanpassen.

Let op: sluit de menu’s altijd af met '99', anders worden de gemaakte instellingen niet opgeslagen!


In dat geval moet u een zogenaamde ‘Null Modem’ kabel gebruiken; neem contact op met uw plaatselijke leverancier.

U kunt de papierladen, afwerkopties, algemene overlays en watermerken, enz. in één stap regelen. Hiervoor bestaan twee methoden: u kunt de Prescribe-opdrachten gebruiken, maar de eenvoudigste manier is gebruik van KYOeasyprint!

 • Volg onderstaande procedure: 

  Verwijder alle printerstuurprogramma’s met onze tool 'Printer deleter’.
  Start het besturingssysteem opnieuw op.
  Klik op Annuleren wanneer Windows de printer vindt.
  Stuur de volgende tekenreeks naar de printer, bijvoorbeeld via de browser: !R! FRPOO0,0; EXIT;'.
  Zet de printer uit en weer aan.
  Start de computer opnieuw op.
  Windows zal de printer niet meer opnieuw vinden. Installeer het printerstuurprogramma vanaf de cd.

Het 'KYOCERA Command Center' biedt de beste methode voor het via een netwerk configureren van uw apparaten.

Download de bedieningshandleiding hier (PDF, 250 KB)

• FS-3820N • FS-3830N • FS-1018MFP • FS-1118MFP • KM-6030/8030 • KM-1650/2050/2550
Vereisten voor het gebruik van het Command Center:

Zorg dat Javascript is ingeschakeld, zodat u het Command Center goed kunt weergeven!

- Microsoft® Windows

Microsoft Internet Explorer 5.5 of recenter

Netscape® Navigator 6.2 of recenter

Opera® 7 of recenter

Mozila® 1.5 of recenter

Firefox® 1.0.7

- Apple® Macintosh

Microsoft Internet Explorer 5.2 of recenter

Netscape® Navigator 7.1 of recenter

Opera® 6.03 of recenter

Safari® 1 (OS X 10.2 of recenter)

We hebben momenteel nog geen eigen gateway. We raden het gebruik van de Novell Gateway aan.

Ja. Met de optionele netwerkkaart SB-70 van Kyocera kunnen alle producten van Kyocera in een draadloze netwerkomgeving worden gebruikt.

Relevante oplossingen:

Intermitterende gegevenscorruptie bij gebruik van een Compaq PC.

Intermitterende gegevenscorruptie bij gebruik van een Compaq Deskpro/Prolinea.

Intermitterende gegevenscorruptie bij gebruik van een Compaq PC.

Compaq biedt een softwarepatch ‘SP2688.EXE’ om het probleem te verhelpen. U kunt de patch downloaden van de Compaq website: http:/compac.emea.net
SOFTPAQ NUMMER: SP2345

Oplossing
Download de SoftPaq naar een directory op uw harde schijf, bijvoorbeeld C:\UTIL, en ga naar deze directory. Het bestand dat wordt gedownload heet SP2345.EXE.
Voer vanaf deze schijf en directory het SoftPaq-bestand uit: SP2345 [ENTER].
Nu worden de volgende bestanden gemaakt:
PRNTUPD4.EXE
SP2345.DOC
Nadat deze bestanden zijn gemaakt, kunt u het gedownloade bestand SP2345.EXE desgewenst verwijderen.
Typ in het menu Start/Uitvoeren de opdracht C:\<Directory>\PRNTUPD4.
Nu wordt het bestand LPT.VXD op uw systeem automatisch bijgewerkt.
Copyright 1996, Compaq Computer Corporation. Alle rechten voorbehouden.
De hierin vermelde productnamen kunnen handelsmerken en/of wettig gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven zijnIntermitterende gegevenscorruptie bij gebruik van een Compaq Deskpro/Prolinea.

Oplossing

Compaq biedt een softwarepatch ‘'SP2688.EXE' om het probleem te verhelpen. U kunt de patch downloaden van de website van Compaq: http://compac.emea.net

SOFTPAQ NUMMER: SP2688
ONDERDEELNUMMER: N.V.T.
BESTANDSNAAM: PARLLDMA.EXE
TITEL: Enable/Disable Parallel Port DMA on Deskpro/ProLinea models
VERSIE: 1.0
TAAL: Engels
CATEGORIE: Software-oplossingen/Desktop
RELEVANTE PRODUCTEN: Deskpro 450, Deskpro 466, Deskpro 4100,Deskpro 575, Deskpro 590, Deskpro 5100, Deskpro 5120, ProLinea 450, ProLinea 466, ProLinea 4100, ProLinea 575, ProLinea 590, ProLinea 5100, ProLinea 5120
BESTURINGSSYSTEEM: DOS 6.2 of recenter
DATUM VAN INGANG: 18 december 1996
ELEKTRONISCHE DISTRIBUTIE TOEGESTAAN: Ja
OMSCHRIJVING: Maakt een uitvoerbaar bestand, PARLLDMA.EXE, waarmee de gebruiker DMA op de parallelle poort van de hierboven genoemde computers kan in- of uitschakelen. Wanneer dit programma wordt uitgevoerd zonder dat er parameters bij de DOS-prompt zijn ingevoerd, wordt eerst gemeld of het op deze computer kan draaien. Als dat mogelijk is, wordt gemeld of DMA voor de parallelle poort is in- of uitgeschakeld. Het programma kan dan met parameters worden uitgevoerd om DMA in of uit te schakelen, ofwel vanaf de opdrachtregel ofwel via het bestand AUTOEXEC.BAT.

Download de SoftPaq naar een directory op uw harde schijf en ga naar deze directory. Het bestand dat wordt gedownload heet SP2688.EXE.
Voer vanaf deze schijf en directory het SoftPaq-bestand uit: SP2688 [ENTER].
Nu worden de volgende bestanden gemaakt:
PARLLDMA.EXE
PARLLDMA.DOC
Nadat deze bestanden zijn gemaakt, kunt u het gedownloade bestand SP2688.EXE desgewenst verwijderen.
Als u de compatibiliteit met uw computer wilt controleren, typt u in de download-directory: PARLLDMA [Enter]
De volgende syntaxis kan bij de opdrachtprompt of ergens in het bestand AUTOEXEC.BAT worden gebruikt:
C:\pad\PARLLDMA /x
waar
x = e voor DMA inschakelen
x = d voor DMA uitschakelen
Als u de parallelle poort DMA bijvoorbeeld wilt uitschakelen, typt u: C:\softpaqs\PARLLDMA /d
Copyright 1996, Compaq Computer Corporation. Alle rechten voorbehouden.
De hierin vermelde productnamen kunnen handelsmerken en/of wettig gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven zijn


Relevante oplossingen:

1. Taak wordt op een blanco pagina afgedrukt wanneer er geen taak is verstuurd
2. Kan gateway-adres op SB-100 of SB-110 niet wijzigen
3. Corruptie tijdens het afdrukken via de HP Jetdirect Interface
4. Novell Server staat niet op de Ecolink-statuspagina
5. Kan niet afdrukken met gebruik van een 3COM Switch

Taak wordt op een blanco pagina afgedrukt wanneer er geen taak is verstuurd
De HB-4 kaart produceert een 'b' als een foutrapport wanneer het geheugen (voor bestandservernamen van Novell) van de HB-4 of de printer vol is.
Oplossing
Versie 5.19 en recenter van de HB-4 firmware veroorzaakt deze fout niet. Een andere oplossing voor dit probleem is een bestandservernaam op de HB-4 te specificeren.

Kan gateway-adres op SB-100 of SB-110 niet wijzigen

Dit is van toepassing op ECOSYS III (interface van de 2e generatie). Voor deze netwerkinterfacekaarten hoeft geen gateway-adres te worden gedefinieerd, het zijn passieve netwerkapparaten. Dit betekent dat ze op data packet requests reageren, maar normaal gesproken geen actieve packets verzenden. De enige actieve packets die de netwerkkaart verzendt, zijn bedoeld voor een lokale DHCP/WINS-verbinding en deze zou zich normaal gesproken op dezelfde subnetgroep bevinden.
Wanneer data packets via een netwerkrouter of bridge worden omgeleid, is het IP-adres van de router/bridge aan de informatie-packet gehecht, zodat een apparaat dat deze aan de andere kant van het netwerk ontvangt, de gegevens via dezelfde weg terug kan sturen.
De verwijzing naar een gateway-adres op het voorpaneel van de printer is voor compatibiliteit met andere netwerkkaarten die wereldwijd verkrijgbaar zijn en de standaardwaarde 000.000.000.000 van dit adres kan niet worden gewijzigd.

Corruptie tijdens het afdrukken via de HP Jetdirect Interface
Printcorruptie vindt plaats wanneer een externe (parallel aangesloten) Jetdirect Interface wordt gebruikt met een ECOSYS III-printer van Kyocera Mita op een NT 4.0 Server. Op willekeurige plaatsen op de pagina kunnen printercodes staan en de printer pauzeert soms tussen taken. Dit communicatieprobleem wordt veroorzaakt door incompatibiliteit tussen de HP Jetdirect Interface en de printers.
Oplossing
Stel de parallelle poort van de printer van Kyocera Mita in op ‘Normal’ (via het voorpaneel).
Stel de parallelle poort van HP Jetdirect in op ‘Centronics’. De standaardinstelling op de Jetdirect-interface is ofwel ‘ECP’ voor nieuwere modellen of ‘Bitronics’. Dit moet worden ingesteld via de software HP Jetadmin en het is belangrijk dat de juiste poort wordt gewijzigd, aangezien er maximaal 4 parallelle printers op deze eenheden kunnen worden aangesloten.

Novell Server staat niet op de Ecolink-statuspagina
De netwerkkaarten van Kyocera Mita, SB-100 en SB-110 (firmware ouder dan v6.00), zijn passieve netwerkapparaten en moeten daarom een SAP-packet van de Novell NetWare-server ontvangen, pas dan kunnen ze proberen contact te maken met een NetWare-wachtrij. Dit probleem doet zich voor als er geen Novell-servers op de Ecolink-statuspagina staan. Novell levert nu de serversoftware Novell NetWare 4.11 met de standaardinstallatie, die het SAP-packetsysteem uitschakelt.
Dit is niet van toepassing op NDS. HB-4 netwerkkaarten recenter dan v6.00 ondersteunen NDS.
Oplossing
De eenvoudige oplossing voor dit probleem is in het bestand AUTOEXEC.NCF de regel te wijzigen die de SAP-packets uitschakelt.
Methode:
1. Laad het installatieprogramma vanaf de serveropdrachtregel of via een remote console door het volgende in te voeren:
LOAD INSTALL
2. Selecteer ‘NCF File Options’ in het menu en dan ‘Edit AUTOEXEC.NCF’
3. Wijzig de volgende regel:
LOAD IPXRTR ROUTING=NLSP
in:
LOAD IPXRTR
4. Druk op F10 om het bestand op te slaan en op Escape om het installatieprogramma af te sluiten.

Kan niet afdrukken met gebruik van een 3COM Switch
Kan niet afdrukken op een netwerk met 3COM Switches (Modelnaam Superstack II Switch 1000)
Oplossing
Het probleem met switches is te wijten aan een standaard configuratie-instelling op de 3COM Switches (Modelnaam Superstack II Switch 1000).
De switch heeft een database van alle apparaten op het netwerk, die bepaalt hoe de switch werkt als hij een data packet ontvangt waarover geen gegevens in de database zitten. Standaard is de switch geconfigureerd om te verzenden naar ‘Send to backbone’, wat betekent dat hij probeert om de informatie weer naar de gedefinieerde backbone terug te sturen. Bij problemen met het afdrukken via deze switches moet de ‘Bridging Mode’ worden geconfigureerd als ‘Forward to All’. Dit betekent dat packets voor een onbekende bestemming langs alle beschikbare kanalen worden verstuurd om de eenheid te vinden.

Vragen m.b.t. stuurprogramma's

Probleem:
Bij meerzijdige documenten wordt een pagina slechts gedeeltelijk afgedrukt en ontbreekt de rest. Dit gebeurt alleen als u gecertificeerde klassieke PCL-stuurprogramma’s of PCL-stuurprogramma’s van een andere fabrikant gebruikt.

Reden:
De tekencombinatie in het document van de gebruiker creëert in de gegevensstroom van de printer ergens de opdracht ‘Prescribe start !R!’. Daarom stopt de printer de PCL-interpreter, wacht hij op verdere Prescribe-opdrachten en weigert hij alle andere tekens in het printbestand. Na een automatische formfeed werpt de printer een onvolledige pagina uit, met daarop alleen de gegevens die tot dan toe zijn verwerkt. 

Oplossing:
- Gebruik een actueel, misschien niet-gecertificeerd klassiek PCL-stuurprogramma. Zo wordt voorkomen dat er een '!' in de gegevens van het printbestand komt te staan door een TrueType-download uit te voeren.

Of:
- Gebruik het klassieke KPDL-stuurprogramma

Of:
- Gebruik het KX-stuurprogramma met PDL 'PCL XL' of 'KPDL'

Er zijn misschien te veel stuurprogramma’s of verschillende versies van hetzelfde stuurprogramma op uw systeem geïnstalleerd. Verwijder alle printerstuurprogramma’s, zwevende bestanden en OEM-bestanden met de deleter-tool. Verwijder de registervermeldingen (maak echter eerst een back-up van het register!). U kunt de poorten laten staan. Na het verwijderen moet u alleen de benodigde stuurprogramma’s opnieuw installeren.

KX Printer Driver Guide

Ja, er is documentatie beschikbaar: u kunt deze hier downloaden (PDF, 7,2 MB).

Download Driver Guide

U hoeft niet te zoeken naar stuurprogramma’s voor de FS-serie. De volgende applicaties hebben reeds stuurprogramma's voor de printers in de FS-serie.

Win 95/98,
Win NT 3.51,
Win NT.4.0,
Windows 2000,
Windows XP,
Windows 2003,
OS/2 2.11, OS/2 3.0 (Warp), OS/2 4.0 (Warp)

Hiervoor hebben we gecorrigeerde stuurprogramma's voor Windows NT en Windows 2000 / XP / 2003. U vindt deze in het download center.

Software: Windows 95/98, Windows NT, Windows XP/2000

Microsoft Windows is zodanig ontwikkeld, dat het systeem precies afdrukt wat u op het scherm of in een document ziet. Dit betekent dat Windows de bewerking niet rechtstreeks ondersteunt nadat de Prescribe-opdrachten in een applicatie zijn ingevoegd.
Windows 95 is voorzien van verbeterde afdrukfaciliteiten en zal daarom waarschijnlijk proberen de Prescribe-opdrachten af te drukken door de woorden te splitsen.

Oplossing
U kunt dit voorkomen door de Prescribe-opdracht zodanig te presenteren, dat Windows niet zal proberen om deze tijdens het afdrukken te wijzigen of splitsen. Hieronder staan de algemene regels die u moet volgen om in een Windows-applicatie met Prescribe af te drukken.

- Zet geen spaties in de Prescribe-opdracht.
- Elke Prescribe-opdracht moet in zijn geheel op een regel staan. De begin- en eindopdrachten van Prescribe moeten op dezelfde regel staan als de relevante Prescribe-opdracht(en).
- Gebruik een printerfont (bijvoorbeeld LinePrinterBM of PRESCRIBE) en gebruik tevens de juiste lettergrootte voor dat font. (Bijvoorbeeld: voor LinePrinterBM zijn puntgrootten van 7 en 9 beschikbaar)

1. Ga naar ‘Printer Properties’
2. Selecteer 'Device Settings / Options to install'
3. Selecteer een van de beschikbare extra papiercassettes

Deze procedure geldt niet voor Windows 9x/Me!

Windows XP en Windows Server 2003 worden ondersteund door de huidige KX-stuurprogramma's en de klassieke stuurprogramma's.

U kunt het stuurprogramma downloaden in het download center.

Citrix heeft geen gecertificeerde stuurprogramma's. In dit geval raden wij het gebruik van het door Microsoft gewaarmerkte ‘klassieke’ stuurprogramma aan.

Met de ‘deleter’ van Kyocera kunt u alle stuurprogramma's, print monitors, ingangen in de registerdatabase en INF-bestanden volledig verwijderen.

U kunt de 'deleter’ van Kyocera downloaden via ‘Utilities’ van de downloadpagina.

De huidige versie van het ‘klassieke’ stuurprogramma is door Microsoft gecertificeerd en gewaarmerkt voor de meeste recente modellen.

U kunt het stuurprogramma downloaden in het download center.

De stuurprogramma's op internet hebben hun eigen installatiegids.
De klassieke stuurprogramma's kunnen direct na de download worden geïnstalleerd.
Het KX-stuurprogramma moet eerst worden uitgepakt. Daarna kan het stuurprogramma worden geïnstalleerd met gebruikmaking van het bestand ‘setup.exe’.

1. Selecteer het printermenu ‘Emulation: KPDL’
2. Selecteer daarna het submenu ‘Print KPDL errors: on’ om een storingsrapport op te vragen

Overige

Periodical Table
Silicone (Latijns: silicium) is het chemische element in het periodieke systeem dat het atoomgetal 14 en het symbool Si heeft. Amorfe silicone is de niet-kristallijne allotropische vorm van silicone. Silicone is doorgaans tetrahedraal gebonden aan vier naburige siliconeatomen.
Drums die uit amorfe silicone zijn vervaardigd, zijn doorgaans extreem hard, hierdoor kan de lange levensduur van Kyocera drums worden gerealiseerd. : Het oppervlak is enorm hard en kan alleen worden beschadigd wanneer het tegen harde randen aan stoot. Afschrapen en afsplinteren met spitse voorwerpen is ook mogelijk, maar geen goed idee.
Een ander voordeel is de niet-giftige afbraak in de recycleketen. Het overgrote deel van het materiaal dat daarbij wordt geproduceerd, is siliconeoxide, ook wel ‘zand' genoemd.

Tips voor een ‘groener kantoor’


1. Gebruik zonder chloor gebleekt, milieuvriendelijk papier voor al uw afdrukken
2. Wijs op kantoor een of meerdere papierinzamelpunten aan met recyclebakken voor afvalpapier
3. Gebruik energiezuinige verlichting
4. Maak optimaal gebruik van daglicht en doe aan het einde van dag altijd alle lichten uit
5. Vermijd waar mogelijk het gebruik van kunststof bekers en wegwerpproducten
6. Gebruik oplaadbare batterijen
7. Zorg dat uw apparatuur voldoet aan Energy Star
8. Gebruik nooit airconditioning als u de verwarming aan hebt!
9. Zorg dat beeldschermen, pc’s, fotokopieerapparaten en printers ’s nachts worden uitgeschakeld
10. Activeer de stroombesparende functies van uw computerscherm als u niet typt (liever dan een screensaver, die weliswaar uw scherm, maar geen energie bespaart!)
11. Koop producten met gerecyclede of opnieuw gebruikte onderdelen
12. Houd bij grote aankopen rekening met milieucriteria
13. Zorg dat kantoorapparatuur goed wordt onderhouden, zodat deze zo efficiënt mogelijk werkt
14. Koop producten met een minimale hoeveelheid verpakking
15. Implementeer een eenvoudig recycleprogramma. Raadpleeg ICER (Industry Council for Electronic Equipment Recycling) – www.icer.org.uk
16. Gebruik de functie voor het proeflezen en bewaren om een document te controleren alvorens een lange printrun uit te voeren
17. Activeer de slaapstand van uw printer of copier, zodat het energieverbruik minimaal is wanneer hij niet print/kopieert
18. Gebruik ECO-Toner voor kladdocumenten om het tonerverbruik te verlagen
19. Print nooit te veel documenten. Beperk uw afval door nauwkeurig te berekenen hoeveel exemplaren u nodig hebt
20. Print en kopieer waar mogelijk dubbelzijdig of X-op-X om papierverspilling en -kosten te beperken

Ralf Jacob - Toner

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier: deze kan u een tonergegevensblad geven. Op dit gegevensblad wordt aangegeven bij welke temperaturen toner moet worden opgeslagen. Ook vindt u daar antwoorden op vragen over veiligheid en gezondheid, en meer.

Hitchhiker's Guide to ESDC.net

Service.net en ESDC.net maken deel uit van Kyocera Mita´s methode om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws, firmware, servicebulletins en statistische gegevens. Het is een hulpmiddel om informatie aan u door te geven die u voor uw dagelijkse werk nodig hebt, of u nu een klant, leverancier of monteur bent. Hier vindt u een beknopte inleiding (PDF, 1 MB), die aangeeft waar u wat kunt vinden.

Hitchhiker's Guide

FAQ-Ozone

Ozon (O3) is een onstabiel molecuul dat uit drie zuurstofatomen bestaat.
Ozon wordt bijvoorbeeld tijdens onweer gevormd. Vanwege de elektrische ontlading van de bliksem en de zuurstof in de omgeving vormt zich ozon in de elektrische stroomzone. Moderne printers en fotokopieerapparaten werken met transferrollen, een technologie die de vorming van ozon voorkomt en die waar mogelijk de oudere hoogspanningstechnologie vervangt. Enkele oudere printers hebben nog een hoogspanningseenheid met een coronadraad, die nodig is voor het laden van de fotogeleider/drum of riem. Om ozon in de lucht rondom de printer tot een minimum te beperken, zijn deze machines uitgerust met een ozonfilter.

Vragen m.b.t. papier en papiercassettes

Een van de eerste dingen om te controleren is de papierinstelling van de cassette en MP.

Printable Materials (sorry, only German Version)

Er bestaan vele verschillen in de kwaliteit van printmateriaal. Daarom raden wij u aan getest en beproefd materiaal te gebruiken. In deze handleiding vindt u informatie over leveranciers en het omgaan met de materialen (PDF, 465 KB)

Printable Materials

Wanneer gebruikers de invoerbron via het printerstuurprogramma (of de applicatie) proberen te selecteren en daarbij de naam van de invoerbron gebruiken (Cassette 1, Handmatig enz.), wordt het papier soms uit de verkeerde papierbak ingevoerd.

Zowel de FS-7000+ als de FS-9000 ondersteunen een nieuwe geavanceerde functionaliteit, waarmee het papiertype (Briefhoofd, Normaal, enz.) als de gewenste invoerbron (Cassette 1, Handmatig enz.) kan worden aangegeven. Dit betekent dat gebruikers in plaats van ‘Cassette1’ of ‘Cassette2’ te specificeren, kunnen aangeven dat ze op ‘Briefhoofden’ of ‘Normaal A4-papier’ willen afdrukken. Alle invoerbronnen zijn in eerste instantie op normaal papier ingesteld, wat betekent dat selectie op papiertype is uitgeschakeld.

Wanneer een invoerbron van de printer op ander papier dan normaal papier is ingesteld (via het bedieningspaneel van de printer), is selectie op papiertype ingeschakeld. Wanneer deze optie is ingeschakeld, MOETEN alle gebruikers de invoerbron op papiertype selecteren (Briefhoofd, Normaal, enz.) en NIET op naam van invoerbron (Cassette 1, Handmatig).
Papiertypen staan in de optielijst van het papierbronkeuzevakje van het stuurprogramma (of de applicatie).

Als gebruikers de papierbron op naam van de invoerbron willen selecteren (Cassette 1, Handmatig), dan moet de printer weer op de standaardinstelling worden teruggesteld. Alle papiertypen worden dan weer op normaal papier ingesteld (via het bedieningspaneel van de printer), wat betekent dat selectie op papiertype is uitgeschakeld.
Wanneer op papiertype moet worden geselecteerd, moeten ALLE gebruikers op de hoogte worden gesteld dat zij de invoerbron op papiertype moeten selecteren. De papiertypen staan verderop in de lijst met beschikbare opties van het printerstuurprogramma (of de applicatie).

In eerste instantie is de ‘handinvoer’ ingesteld op ‘eerst’. De printer voert het papier daarom via deze lade in, ongeacht de instellingen in het stuurprogramma.

U kunt de oorspronkelijke instelling wijzigen door de volgende stappen uit te voeren:
1. Ga naar ‘Paper Handling’
2. Selecteer ‘MP tray Mode’ (Cassette)
De multifunctionele lade wordt nu als een extra papiercassette beschouwd.

Als de printer geen LCD-scherm heeft (zoals de FS-1000), dan kunt u dit wijzigen via ‘KM net ROP’ of ‘KM net for Clients’ o.f via een Prescribe-opdracht:
Typ de volgende opdracht bij de DOS-prompt (De printer moet een parallelle aansluiting hebben).
Echo !R! FRPO T0,0; STAT1; EXIT;>lpt1

De parameter ‘T0’ op het servicestatusrapport moet ‘0’ zijn.

Om u te helpen het beste papier te kiezen voor gebruik in uw paginaprinters, hebben we een overzicht van de belangrijkste punten samengesteld in het onderdeel ‘Het juiste papier kiezen’ van de bijlage in de gebruikershandleiding.

Papierafmetingen
De standaardcassettes in de personal printerserie FS-600, FS-680, FS-800, FS-1000(+), FS-1010, FS-1020D en FS-1050 zijn universeel en kunnen worden afgesteld op de papierformaten A4, A5, B5, Letter en Legal. Ook de optionele papiercassettes voor deze modellen ondersteunen deze papierafmetingen.

De volgende A3-modellen ondersteunen de bovenstaande papierafmetingen, plus A3 en Ledger: FS-6700, FS-7000(+), FS-9000, FS-6020, FS-9100DN, FS-9500DN, FS-9120DN, FS-9520DN, FS-8000C en FS-C8008N. De optionele papiercassettes voor deze modellen ondersteunen dezelfde afmetingen, maar er is ook een cassette met een inhoud van 3000 vel A4 verkrijgbaar voor de FS-9100DN, FS-9120DN, FS-9500DN en FS-9520DN.

De FS-1200, FS-1750 en FS-3750 kunnen worden afgesteld op papierafmetingen van A5 tot Legal en ondersteunen tevens afwijkende afmetingen. De FS-1800(+), FS-1900, FS-1920, FS-3800, FS-3820, FS-3830 en FS-C5016N ondersteunen A5 tot en met Legal via optionele cassettes (standaard interne cassettes ondersteunen de papierafmeting Legal niet).

Gids voor papierafmetingen:

- Naam van papierformaat Werkelijk formaat (mm)
- A4 210 x 297        210 x 297
- Letter 213 x 276    213 x 276
- Legal 213 x 351     213 x 351
- B5 182 x 257         182 x 257
- A5 148 x 210         148 x 210
- A3 297 x 420         297 x 420
- Ledger 276 x 427   276 x 427

Gewicht (gemeten in gram per vierkante meter)
De onderstaande tabel toont het minimum- en maximumgewicht van papier, vermeld in GSM (gemeten in gram per vierkante meter), voor de modellen die momenteel worden ondersteund. Houd er rekening mee dat de papierspecificaties voor de dubbelzijdige printfunctie kunnen afwijken.

Korrelrichting
In alle gevallen moet het papier langlopend zijn (alle papier voor laserprinters en copiers is langlopend). Als breedlopend papier wordt gebruikt, zal dit omkrullen en het omgekrulde papier zal bij dubbelzijdig afdrukken vastlopen. De enige uitzondering op deze regel is A4-papier in de A3-modellen, dit mag breedlopend zijn omdat de A3 het A4-papier met de lange zijde eerst invoert.
N.B.: veel mensen maken A5-papier van langlopend A4. Dit maakt het A5 in feite breedlopend, hetgeen problemen zal veroorzaken. Bij het kiezen van A5-papier is het belangrijk te verzekeren dat ook dit langlopend is.

Gladheid
Als het papier een reliëfpatroon op het oppervlak heeft (opstaande of diep ingehamerde delen), zal de afdruk er vlekkerig uitzien of kan het gebeuren dat de toner in de diepere delen niet aan het papier hecht. Bij gebruik van glanzend of gecoat papier kan de achtergrond er grijs uitzien.

Opslag
Papier moet plat en bij kamertemperatuur worden opgeslagen. Papier mag pas vlak voor gebruik uit de vochtbestendige verpakking worden gehaald. Papier dat aan de lucht wordt blootgesteld, zelfs al is het maar even, absorbeert vocht en zal hierdoor meer dan normaal omkrullen.

Speciaal papier
Naast standaardpapier kan ook ander materiaal worden gebruikt, op voorwaarde dat het via de juiste lade wordt ingevoerd. U kunt bijvoorbeeld de volgende materialen gebruiken: OHP-film voor laserprinters, laseretiketten, laserveilige enveloppen, gekleurd papier en voorbedrukte formulieren.

Laseretiketten
Etiketten moeten via de multifunctionele lade en via het face-up papierpad worden ingevoerd, indien beschikbaar. Etiketten mogen slechts een keer worden ingevoerd en u mag alleen complete vellen gebruiken.

Laserveilige enveloppen
Het ontwerp van enveloppen moet geschikt zijn voor gebruik in laserprinters. Er mag geen kleefmiddel blootliggen en de enveloppen moeten via het face-up papierpad worden ingevoerd, indien beschikbaar. Als het gebruikte materiaal niet gelijkmatig gevormd is, kan de linkeronderhoek van de envelop verkreukelen. Voor de werkgroepprinters zijn elektrische envelopinvoermechanismen verkrijgbaar (behalve de FS-1200 en FS-C5016N).

Laser OHP-film
OHP-film moet specifiek voor gebruik in laserprinters zijn ontworpen. Bij gebruik van ongeschikt materiaal kan de laserprinter ernstig worden beschadigd. Bij kleurenafdrukken raden wij het volgende aan:

3M CG3700 voor de FS-C5016N, FS-8000C, FS-C8008N
3M CG3710 voor de FS-5800C en FS-5900C

Koolstofvrij papier
In de printers van Kyocera mag geen koolstofvrij papier worden gebruikt. De druk die de rollen tijdens het afdrukken toepassen, kan de koolstofcapsules doen barsten; dit verslechtert de afdrukkwaliteit en kan de printer beschadigen.

Alle invoerbronnen van de huidige producten van Kyocera zijn oorspronkelijk ingesteld op ‘Papiertype’ en selectie op ‘Cassette 1’ of ‘Cassette 2’ is uitgeschakeld. Dit betekent dat de gebruiker niet de papiercassette, maar het papiertype moet selecteren.
Aangezien de standaardinstelling normaal papier is, schakelt de printer tussen deze twee cassettes wanneer deze hetzelfde papiertype bevatten.

Volg de onderstaande stappen om te voorkomen dat tussen papiercassettes wordt geschakeld:
1. Ga naar het ‘Printer Menu’
2. Selecteer ‘Paper Source’
3. Selecteer voor de ene cassette ‘Plain’ en voor de andere cassette ‘Manual’

Als uw applicatie het papiertype niet ondersteunt, kunt u selecteren welke papiercassette de voorkeur geniet door de volgende Prescribe-formule in te voeren (niet mogelijk voor PCL-XL- en KPDL-emulaties).
Typ de volgende opdracht bij de DOS-prompt (hiervoor heeft de printer een parallelle aansluiting nodig).

Echo !R! FRPO X9,1; STAT1; EXIT;>lpt1
De parameter ‘X9’ op het statusrapport moet ‘1’ zijn.

Nadere informatie over de keuze van papiercassettes via de parameter ‘R1’ is te vinden in het overzicht ‘ECOLaserprinter’, dat u kunt downloaden.
(De bovenstaande informatie is verouderd voor KX- en nieuwere printers)

Device Settings under Properties

Bij het KX-stuurprogramma is PCL XL de standaardprintertaal, die de keuze van PCL 6-mediatypen toestaat. Mediatypeselectie stelt de printer in staat een andere papierlade te kiezen wanneer deze op hetzelfde mediatype is ingesteld. Standaard zijn alle cassettes ingesteld op normaal papier. Mediaselectie kan worden uitgeschakeld door de printerbesturingstaal (PDL) in te stellen op PCL 5e, die het overschakelen naar andere media niet ondersteunt.

Werkwijze:
Ga naar de map ‘Printers’ (Printers en faxapparaten in XP).
Klik met de rechtermuisknop op de printer.
Selecteer ‘Printereigenschappen’.
Selecteer de printertaal (in het onderstaande voorbeeld aangegeven).
Klik op het tabblad ‘Apparaatinstellingen’ om de taal te wijzigen.
Klik op de knop ‘PDL’ (hieronder afgebeeld).
Klik op het keuzevak en selecteer ‘PCL 5e’.
Klik op ‘OK’ en dan op ‘Toepassen’ of ‘OK’ om de instellingen op te slaan.

Check PDL-Settings for "PCL 5e"
 • Click on drop down box and select PCL 5e
 • Click OK and then Apply or OK button to save settings

Vragen m.b.t. afdrukken en afdrukkwaliteit

Normaal gesproken treedt dit probleem alleen op bij gebruik van papier voor kleurenkopieën, omdat dit papier een gladder oppervlak heeft en de toner niet zo makkelijk aan het papier hecht (bij normale temperatuur). Daardoor laat de toner los en ziet u hier en daar markeringen op het papier.

De specificatie op het gegevensblad 60-105 gsm/m2 verwijst naar normaal papier; maar als u papier voor kleurenkopieën of ander speciaal materiaal van dit gewicht gebruikt, is het resultaat onvoorspelbaar. In dat geval dient u de papierinstellingen te wijzigen of ander papier te gebruiken.

Dit varieert van 2.000 tot 47.000 pagina’s (bij 5% dekking), afhankelijk van het product dat u gebruikt.

De beste manier om de kleuren van uw afdrukken te beïnvloeden, is met gebruik van het KX-stuurprogramma. Deze documentatie (580 KB) is uw gids naar succes.

KX Driver: Colour Printouts

Een mogelijke oplossing:

 • Ga naar ‘Printer drivers’
 • Klik op ‘Expanded’
 • Selecteer ‘Send print jobs directly to the printer’

 

Relevante oplossingen:
Uitgebreide of onbegrijpelijke tekens bij gebruik van Windows 98

Wanneer u Windows 98 opstart, kan een kleine hoeveelheid tekst naar de lokale printer worden gestuurd. Wanneer dit gebeurt, zal de printer de pagina na het afdrukken misschien uitwerpen. De tekst varieert, maar doorgaans zijn het uitgebreide of onbegrijpelijke tekens. De printer kan ook een foutcode weergeven. Wanneer u probeert om een document af te drukken, kan worden gemeld dat de printer offline is of dat het papier op is.
Oplossing
Het probleem wordt door Microsoft veroorzaakt. Microsoft biedt hiervoor een oplossing op www.micorsoft.com in Article ID: Q157145.

Fonts die op andere modellen beschikbaar zijn, zijn niet beschikbaar op de printers FS-1000, FS-1200, FS-1750, FS-1800, FS-3750 en FS-3800
Kyocera Corporation is van zijn fontproducent Bitstream overgestapt naar Agfa en dit betekent dat de fonts enigszins veranderd kunnen zijn. De meeste gebruikers zullen echter geen verschil merken. Als onderdeel van deze wijziging zijn de fonts van Agfa nu allemaal schaalbaar, het zijn geen bitmap-fonts.

Oplossing
Wanneer de fonts van PRESCRIBE en PCL worden gebruikt, werken de fontnummers en Bitstream-namen als voorheen, op voorwaarde dat de fonts op de juiste wijze zijn geselecteerd. Dit wordt transparant gedaan door een fontvertaaltabel in de printer, die de Bitstream-naam omzet in de Agfa-naam.
Als de fontkeuze onduidelijk is, zal de printer proberen een soortgelijk font te selecteren. Omdat alle fonts nu schaalbaar zijn, kan dit een heel ander resultaat opleveren dan bij oudere printermodellen.
Om te verzekeren dat het font zoveel mogelijk op de oorspronkelijke Bitstream-versie lijkt, moet in de printer de meest recente firmware zijn geladen.
FS-1000, FS-1800, FS-3800 vanaf eerste productie.
FS-1200: 54.04 systeemfirmware of recenter.
FS-1750, FS-3750: 56.13 systeemfirmware of recenter.

Slechte afdrukkwaliteit, ook na een servicereinigingsbeurt
Op afdrukken van een ECOSYS III-printer staan strepen of fijne lijntjes na een servicereinigingsbeurt. Dit kan worden veroorzaakt door haartjes of strepen op de applicatierol van de developer, zoals geïdentificeerd in de gebruikershandleiding.
Oplossing
De developer moet worden verwijderd en de developerrol moet worden gereinigd. Gebruik hiervoor een pluisvrije doek (met elke tonerkit meegeleverd). Controleer dat er geen fijne vezels of haartjes op het oppervlak van de developerrol zitten.
Let op: raak de developerrol niet met uw vingers aan en stoot er niet met zware voorwerpen tegen, daar dit vlekken op de afdrukken kan veroorzaken.

Verschillen in paginaopmaak wanneer onder Windows wordt geschakeld tussen 300 dpi en 600 dpi
Dit probleem is niet specifiek voor printers van Kyocera, het gebeurt ook bij printers van andere merken.
Printers: 600 dpi en 1200 dpi modellen (ook de FS-6500/+)
Het verschil tussen 300 en 600 dpi wordt veroorzaakt door Windows, dat in eenheden van 16 werkt. Als u 300 (dpi) door 16 deelt, krijgt u een restwaarde van 12. Als u 600 (dpi) door 16 deelt, krijgt u een restwaarde van 8. Dit verschil, de restwaarde, leidt tot afrondingsverschillen, waardoor het stuurprogramma verschillende regelafstanden en spaties gebruikt.
Oplossing
Om dit probleem te verhelpen, levert Kyocera nu een algemeen stuurprogramma met de naam ‘Kyocera FS-Series (PCL)’. Het stuurprogramma werd ontwikkeld om een generiek stuurprogramma voor de FS-serie (300 dpi) te leveren, dat kan worden gebruikt voor alle printers van Kyocera (300 en 600 dpi modellen).
U kunt dit programma voor specifieke applicaties en gebruikers, of gewoon altijd gebruiken.
Het stuurprogramma is nu beschikbaar met onze algemeen uitgebrachte stuurprogramma's voor Windows 95 en Windows NT 4.

Rechtstreeks van Visual Basic afdrukken
Vereisten om escape en prescribe sequences rechtstreeks naar de printer te sturen.
Oplossing
Hieronder volgt een voorbeeld van het gebruik van de Escape API om gegevens via het stuurprogramma naar de printer te sturen.
Als u deze codes wilt gebruiken, moet u een formulier (OutputForm) maken met een CMDialoogvenster getiteld CMD, en vervolgens de PrintOut subroutine oproepen.
Declare Function Escape Lib 'Gdi' (ByVal hDC%, ByVal nEscape%, ByVal ncount%, ByVal indata$, ByVal oudata As Any) As Integer
Sub PrintData (PCL$)
PCL$ = Chr$(Len(PCL$) Mod 256) + Chr$(Len(PCL$) \ 256) + PCL$
Result% = Escape%(Printer.hDC, 19, 0, PCL$, 0&)
Select Case Result%
Case Is < 0: MsgBox 'The PASSTHROUGH Escape is not supported by this printer driver.', 48: End
Case 0: MsgBox 'An error occurred sending the escape sequence.', 48: End
End Select
End Sub
Sub PrintOut ()
On Error GoTo SPB1
OutputForm.CMD.Flags = &HC0008
OutputForm.CMD.CancelError = True
OutputForm.CMD.Action = 5
Printer.Print ''
Call PrintData('This is a Test')
Printer.EndDoc
GoTo SPBEnd
SPB1:
Resume SPBEnd
SPBEnd:
End Sub

Relevante oplossingen:

De taak die via de parallelle poort werd verzonden, wordt niet afgedrukt met gebruik van nieuwe pc’s en compatibles.

Oplossing
Verander de instelling van de parallelle poortinterface op de ECOSYS-printer in ‘High Speed’.
Instelling via het voorpaneel (met uitzondering van de FS-600, FS-680, FS-1000(+), FS-1010, en FS-1020D)
1. Druk op de knop MODE SELECT op het voorpaneel van de printer.
2. Druk op + of - totdat ‘Interface Parallel’ wordt weergegeven.
3. Druk op de knop FORM FEED om het submenu te selecteren; op het display staat nu ‘Parallel I/F Auto’.
4. Druk op ENTER; naast Auto wordt nu een ? weergegeven.
5. Druk op + om de instelling te wijzigen in ‘High Speed’ en druk op ENTER om de wijziging op te slaan.
6. Druk op MODE SELECT om het instellingenmenu af te sluiten, of stuur een opdracht via de MS-DOS-prompt (met gebruikmaking van Prescribe) door het volgende in te typen:

ECHO !R! FRPO OØ,1;EXIT; >LPT1

De taak die via de parallelle poort werd verzonden, wordt niet afgedrukt met gebruik van oudere pc’s (486 of ouder), compatibles en switchboxes (automatisch en handmatig).

Oplossing

Verander de instelling van de parallelle poortinterface op de ECOSYS-printer in ‘Normal’.
Instelling via het voorpaneel (met uitzondering van de FS-600, FS-680, FS-1000(+), FS-1010, en FS-1020D)
1. Druk op de knop MODE SELECT op het voorpaneel van de printer.
2. Druk op + of - totdat ‘Interface Parallel’ wordt weergegeven.
3. Druk op de knop FORM FREE om het submenu te selecteren; op het display staat nu ‘Parallel I/F Auto’.
4. Druk op ENTER; naast Auto wordt nu een ? weergegeven.
5. Druk op + om de instelling te wijzigen in ‘Normal’ en druk op ENTER om de wijziging op te slaan.
6. Druk op MODE SELECT om het instellingenmenu af te sluiten, of stuur een opdracht via de MS-DOS-prompt (met gebruikmaking van Prescribe) door het volgende te typen:
ECHO !R! FRPO OØ,Ø;EXIT; >LPT1

Vragen m.b.t. systemen

Dit kan verschillende redenen hebben: de kabel, de installatie of de instelling van de Twain-driver. Ook is het mogelijk dat er een conflict bestaat tussen verschillende Twain-drivers die op uw pc zijn geïnstalleerd. Of misschien is het een combinatie van de drie hierboven genoemde mogelijkheden. Probeer een andere USB-kabel, verwijder de FS-1118MFP Twain-driver en installeer en configureer deze opnieuw.

FS-1118 MFP Twain Scanning

U kunt het eurosymbool (€) zonder problemen printen met PCL-apparaattypen onder SAP R/3. Wanneer u PRESCRIBE-apparaattypen gebruikt (zoals kyofs150, kyofs170, zkm10pre), wordt het eurosymbool niet mooi afgedrukt. Als u het werkelijke eurosymbool wilt afdrukken in plaats van de combinatie (en = karakter over elkaar heen), dan moet u het teken 156 van de SAP-codepagina 1114 op 80 hex instellen. Het eurosymbool wordt dan correct afgedrukt. U kunt echter ook de codepagina 1114 kopiëren als bijvoorbeeld 9114 en de wijziging op deze nieuwe pagina aanbrengen. U hoeft dan alleen de codepagina die uw apparaattype (kyofs150, 170 of zkm10pre) gebruikt, te wijzigen in 9114.

U kunt met de FS-1118MFP de relay-mailfunctie van een exchange-server gebruiken, op voorwaarde dat de FS-1118MFP zich in hetzelfde domein bevindt als de server en dat het IP-adres van de FS-1118MFP op exchange-server als relay-mailserver is geregistreerd. Houd er hierbij rekening mee, dat de afzendernaam van de 1118 geen spaties mag bevatten.

Een van de redenen is misschien dat de e-mail is doorgezonden, maar dat de e-mailclient de e-mail in een bijlage heeft omgezet. In dat geval is de KYOcount xml-bijlage een bijlage in een bijlage en kan de Manager deze niet meer verwerken.
Soms kan een e-mail die op de mailserver als gelezen is gemarkeerd, niet meer opnieuw worden gelezen omdat KYOcount de mailserver alleen op nieuwe e-mail controleert. In dat geval dient u de e-mail op de mailserver als ongelezen te markeren.
Een andere (minder waarschijnlijke) mogelijkheid is, dat het xml-bestand handmatig is bewerkt en de ‘handtekeningcode’ die KYOcount in het xml-bestand invoegt niet langer geldig is.

De applicatiekoppelingen die u maakt, worden in het bestand groups.xml opgeslagen; wanneer u KYOcount update of opnieuw installeert, wordt dit bestand overschreven en zijn uw applicatiekoppelingen dus verdwenen.
Het beste wat u kunt doen om dit te voorkomen, is eerst een ‘Privéstructuur’ te maken en de applicatiekoppelingen daar te maken. De configuratie van de ‘Privéstructuur’ wordt opgeslagen in de map Mijn documenten, waar deze niet door een nieuwe installatie wordt overschreven.

We nemen aan dat u de e-mailverbindingen hebt gecontroleerd en dat deze in orde zijn, dat u zelf hebt gecontroleerd of en wanneer de e-mail naar de Manager was verzonden en dat u zelf de e-mailserver van de Manager hebt gecontroleerd en dat de e-mail niet in het Postvak IN van de e-mailserver zit.
De e-mail is dan nog onderweg of zit vast in de e-mailserver. Neem contact op met uw beheerder om te zien wat u hier aan kunt doen.

Wanneer u de testknop gebruikt, wordt de e-mailserver met IP-opdrachten getest. Als de firewall deze opdrachten aan de e-mailserver om veiligheidsredenen niet toestaat, dan zal het testresultaat negatief zijn. U kunt echter wel e-mailen als de IP-opdrachten die worden gebruikt voor het testen van een verbinding, niet hetzelfde zijn als de opdrachten die voor e-mail worden gebruikt. De firewall maakt onderscheid tussen deze opdrachten en staat dan wel e-mailverkeer toe.

Apparaten worden op hun IP-adres waargenomen en voor elk apparaat dat wordt gevonden, leest het systeem de hostnaam (of SMNP sysNaam). Deze wordt echter alleen opgeslagen als de naam vertaalbaar is EN als deze in een correct IP-adres kan worden vertaald. Zo niet (soms hebben apparaten een onzinnige hostnaam of heeft het netwerk geen naamservice), dan vermijdt KYOcount het gebruik van deze (ongeldige) hostnamen door ze gewoon niet op te slaan. Als hostnamen worden opgeslagen, probeert KYOcount namelijk eerst deze hostnamen te gebruiken om gegevens bij de tellers op te halen.
Het kan dus zijn dat de apparaten waarvoor in uw Viewer geen hostnaam wordt weergegeven, een onvertaalbare hostnaam hebben of een hostnaam die tijdens de detectie naar een ander IP-adres leidden. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een DNS op het moment van detectie niet actueel was.

Soms worden de bestandsnamen niet weergegeven in Adobe Acrobat 6.0; in dat geval moet u versie 8.0 van de Reader installeren. U kunt deze gratis downloaden van www.adobe.com.

E-mailen is (in hoge mate) beperkt omdat het een veiligheidsrisico is. E-mailservers zijn geïsoleerd in netwerken en worden omgeven door firewalls en andere beveiligingsimplementaties. Sommige mensen splitsen mailservers of mailfuncties op door in plaats van één server, twee of drie servers te gebruiken. Netwerkfirewalls sluiten poort 25 en 110, dus e-mailen naar een externe server is niet meer mogelijk. Firewalls kunnen applicaties sluiten wanneer deze toegang proberen te krijgen tot een poort die door deze firewall is gesloten. Sommige e-mailclients die op een pc zijn geïnstalleerd, hebben ergens in de root van de pc een verificatiebestand geïnstalleerd. In dat geval kan de client alleen contact maken met de e-mailserver als de server dat bestand via de e-mailclient kan lezen. Dit biedt een bijzonder hoge mate van beveiliging. Zo hoog zelfs, dat KYOcount daarop geen antwoord heeft.

Ons officiële standpunt is, dat KYOcount een e-mailsysteem vereist dat industriestandaard protocollen ondersteunt, zoals SMTP voor het verzenden en POP3 en IMAP voor het ontvangen. Bij een strikt beveiligingsbeleid wordt in plaats van een industriestandaard protocol vaak een eigen protocol gebruikt, in dat geval wordt niet aan onze systeemvereisten voldaan. Sommige mensen accepteren dit antwoord echter niet en wijzen erop dat ze pas de meest recente update van Microsoft Exchange Server 200x hebben geconfigureerd, die toch een standaardconfiguratie is.

Als niets helpt, dan dient u contact op te nemen met de beheerder om uit te zoeken wat de oorzaak is, maar beheerders willen hun beveiliging vaak niet in het geding brengen door de gegevens aan ons bekend te maken. Hoe dan ook: probeer zo veel mogelijk gegevens te verzamelen en neem voor een oplossing via de gebruikelijke kanalen contact op met uw softwaresupportafdeling. Laat de klant weten dat één van onze software-engineers contact zal opnemen om een oplossing aan te bieden.

Controleer de instellingen van de e-mailserver, misschien is er iets veranderd in het netwerk. Let op: gebruik nooit twee Managers op één e-mailaccount. Controleer op de e-mailserver of e-mails voor KYOcount zijn gemarkeerd als 'gelezen'. Is dit het geval, markeer ze dan als 'ongelezen'. Controleer of KYOcount e-mails worden doorgestuurd; u herkent dit aan 'FW:' op de onderwerpregel van de e-mail. Als e-mails worden doorgestuurd en niet door de Manager worden gelezen, moet u upgraden naar de laatste build van KYOcount om dit probleem te verhelpen.

Als dit niet het geval is, raadpleeg dan het gebeurtenislogboek van KYOcount Windows en de applicatie-log. U vindt deze log-bestanden in de Event Viewer van computerbeheer. Zoek in het gebeurtenislogboek naar items in de bron KYOcountService en MsiInstaller naar fouten. Op basis van de hier verstrekte informatie kunt u de juiste maatregelen treffen.

Dit kan gebeuren wanneer de Manager een account op de e-mailserver deelt met een normale gebruiker. Hoogstwaarschijnlijk is dan in de configuratie van de inkomende e-mail van de Manager het vakje 'Delete all Mail after processing' geselecteerd. Als u dit vakje deselecteert, worden alleen de berichten van KYOcount verwijderd.

U hoeft dit vakje alleen te selecteren als de e-mailserver uitgaande e-mail moet verifiëren of als SMTP-verificatie vereist is. Vraag de beheerder of dit voor de e-mailserver op gaat.

Als dit vakje is geselecteerd maar er geen verificatie nodig is, kunt u geen uitgaande e-mail verzenden. Als u bent vergeten dit vakje te selecteren en de e-mailserver wel verificatie vereist, kunt u geen uitgaande e-mail verzenden.

Nee. Deze test de e-mailserver alleen met gebruik van eenvoudige netwerkopdrachten.

Dit kan verschillende redenen hebben; een firewall is de meest waarschijnlijke. Bevestig de instellingen van de e-mailserver (hostnaam en/of IP-adres) en probeer dan opnieuw te testen. Als daarna dezelfde foutmelding wordt weergeven, controleer dan of de hostnaam van de e-mailserver kan worden vertaald. Is dit niet het geval, gebruik dan alleen het IP-adres. Test opnieuw. Indien het probleem daarna niet is verholpen, dan wordt de e-mailserver hoogstwaarschijnlijk beveiligd door een firewall, die inkomende ICMP-opdrachten weigert. De instellingen van de firewall kunt u niet wijzigen, maar als alle e-mailinstellingen in orde zijn, moet u echter wel achter een firewall kunnen e-mailen. Neem contact op met de beheerder als dit in uw geval niet werkt.

Het antwoord op deze vraag is tweevoudig. Eén: de mailserver voegt het woord [SPAM] toe als de inkomende mail een (software) spamfilter passeert. Het enige wat u hier aan kunt doen, is uw beheerder vragen de regels op de server te wijzigen. En twee: upgrade naar de laatste (hoger dan 2200) build van KYOcount om deze beveiligingskwestie aan de kant van de Manager te verhelpen.

De installatie van Internet Information Service en FTP-services:
Omdat FTP is gebaseerd op de Microsoft Internet Information Service (IIS), moeten IIS en de FTP-service op de computer zijn geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen voor het installeren van IIS en FTP-services.

Opmerking: in de productfamilie Microsoft Server 2003 wordt de FTP-service niet automatisch met IIS geïnstalleerd. Als IIS reeds is geïnstalleerd, dan moet u de FTP-service op de gebruikelijke wijze installeren via ‘Programma’s/Instellingen/Configuratiescherm/Software’.

1. Klik op Start, dan op Instellingen en dubbelklik in het Configuratiescherm op ‘Software’.
2. Klik op ‘Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen’.
3. Kies in de lijst Windows-onderdelen de opties Toepassingsserver / Internet Information Services (IIS) (u mag deze vakjes niet inschakelen!) en klik op Details.
4. Selecteer de volgende vakjes als deze niet zijn ingeschakeld:
Algemene bestanden
FTP-service (File Transfer Protocol)
Beheer van Internet Information Service
5. Selecteer andere componenten die u wilt installeren. Klik op OK als u klaar bent.
6. Klik op Doorgaan.
7. Plaats de cd met Windows Server 2003 in het cd- of dvd-station van uw computer. Volg de instructies en voltooi de installatie door op OK te klikken.
8. Klik op Voltooien om de installatie te voltooien.

IIS en de FTP-service zijn nu geïnstalleerd. De service moet eerst worden geconfigureerd, pas dan kunt u hem gebruiken.

Volg de onderstaande stappen voor het configureren van de FTP-service, zodat anonieme verbindingen mogelijk zijn:

1. Start Systeembeheer/Beheer van Internet Information Services of open de IIS-module.
2. Servernaam uitvouwen, waar Servernaam de naam van de eigenlijke server is.
3. FTP-sites uitvouwen.
4. Klik met de rechtermuisknop op ‘Standaard-FTP-site’ en dan op Eigenschappen.
5. Klik op het tabblad ‘Mapbeveiliging’.
6. Klik op ‘Bewerken’ voor ‘toegangsbeheer’ en selecteer het vakje ‘anonieme verbindingen toestaan’. Wanneer u alleen anonieme verbindingen toestaat, kunnen gebruikers zich niet met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden.
7. Klik op het tabblad ‘Hoofdmap’.
8. Selecteer de vakjes ‘Lezen’ en ‘Bezoeken in logboek vastleggen’ en deactiveer het vakje ‘Schrijven’.
9. Klik op OK.
10. Sluit Beheer van Internet Information Services of de IIS-module.

Uw FTP-server is nu geconfigureerd voor FTP-verzoeken. Kopieer of verplaats de bestanden die u toegankelijk wilt maken naar de map FTP Publishing-service op de pc. De standaardmap is Station:\Inetpub\Ftproot, waar Station het station is waar IIS is geïnstalleerd.
Als in het Command Center van de FS-1118MFP alleen het IP-adres of de hostnaam is opgegeven, en geen pad naar de map is gespecificeerd, wordt gescand in Station:\Inetpub\FTProot.
Als u in een submap wilt scannen, dan moet de submap in FTProot worden gemaakt en moet in het Command Center van de FS-1118MFP bij FTP/Path de naam van de submap worden opgegeven.

Faxrapport + Fax standaardcassette
Normaal gesproken print de machine het faxrapport uit een andere cassette dan de cassette waaruit de faxen worden geprint. Als u faxen en rapport uit dezelfde cassette wilt printen, moet u de machine als volgt instellen:

 • Cassette 1 /A4 Normaal
 • Cassette 2 /A4 vrgedr (voorgedrukt)
 • Orig/Paper Set / Def. Paper Input / Cassette 2
 • Kopiëren standaard en normaal
 • Fax standaard en normaal
 • Function default / Zoom / Auto

Met de bovenstaande instellingen worden faxen en rapporten uit cassette 1 afgedrukt en wordt cassette 2 gebruikt voor het kopiëren. Bij het kopiëren wordt echter automatisch in- of uitgezoomd, er is geen automatische papierselectie.

De oplossing voor dit probleem is afhankelijk van de interne compressie van de TIFF-bestandsindeling. Meestal bevat een TIFF-bestand een LZH-compressie om het aantal gegevens te reduceren. Daarom proberen bijna alle applicaties deze bestanden met de LZH-methode te decomprimeren. Vanwege bepaalde licentiebeperkingen gebruiken de KM-C2630 en KM-C850 JPG-compressie niet alleen voor JPG-bestanden, maar ook voor het genereren van een TIFF-bestand. Het openen van een TIFF-bestand in een algemene applicatie levert daarom vaak een foutmelding op.

Oplossing: verander de bestandsextensie van 'TIF' in 'JPG' en het bestand wordt als normaal geopend.

Een lokaal verzamelschema is alleen bedoeld voor het opslaan van gegevens, rapporteren en exporten aan de zijde van de client. Een uitgaand e-mailschema is bedoeld voor het opslaan van gegevens, rapporteren en exporten aan de zijde van de Manager. Voordat de client een rapport over de systeemteller verzendt, worden eerst lokale gegevens verzameld, zodat ook gegevens aan de zijde van de client worden gebruikt.

De schema’s bepalen de dichtheid of regelmaat waarmee gegevens bij de apparaten worden opgevraagd. Als u voor de dichtheid van gegevens aan de zijde van de Manager eenmaal per week wilt opgeven, dan moet u een e-mailschema voor eenmaal per week instellen. Met een dichtheid van eenmaal per week kunt u met tussenpozen van een week rapporten maken. Bijvoorbeeld: wanneer u een lokale verzameling opgeeft voor maandag, woensdag en vrijdag, naast een e-mailschema voor dinsdag, donderdag en zaterdag, dan hebt u een lokale dichtheid van één dag (u verzamelt 6 keer per week gegevens) en aan de zijde van de Manager een dichtheid van twee dagen (u e-mailt 3 keer per week).

Nee, in dat geval hoeft u geen e-mailschema in te stellen. Om fouten in de configuratie te voorkomen, is het zelfs beter dat het vakje 'outgoing e-Mail' in de configuratie van de client niet geselecteerd wordt.

Het ene is het in Windows ingebouwde gebeurtenislogboek, het andere is de event-log van KYOcount. Meestal gebruikt u alleen het logsysteem van KYOcount. Bij onverwachte fouten in het systeem (Windows of KYOcount), is het gebeurtenislogboek van Windows erg nuttig voor het oplossen van problemen.

U ziet waarschijnlijk ook waarschuwingen over het bestand Valuesweekly.xml en Valuesdaily.xml. U hebt waarschijnlijk een setup op een nieuw systeem uitgevoerd (zie verwante vraag) en vergat de map Value van het oude naar het nieuwe systeem te kopiëren. Een tweede (minder waarschijnlijke) mogelijkheid is dat de e-mails van de e-mailserver in de verkeerde volgorde zijn verwerkt. Dit kan gebeuren wanneer de Manager nog niet is geconfigureerd voor het verzamelen van e-mail en de e-mails van de clients op de e-mailserver worden opgeslagen.

Telkens wanneer het systeem wordt opgestart of een andere gebruiker zich aanmeldt, stuurt KYOcount een nieuw configuratiebestand naar de Manager. Dit kan gebeuren wanneer het configuratiebestand van buitenaf is gewijzigd zonder dat KYOcount draaide.

Nee, dat is niet nodig. Vergeet echter niet dat de configuratie van de client een actieve verzameltaak moet hebben. Deze actieve taak wordt automatisch aangemaakt tijdens de eerste setup van uw KYOcount-client; u mag deze taak niet verwijderen. En vergeet niet dat bij het verzamelen van gegevens vlak voor het e-mailen een lokale database wordt gemaakt, van waaruit u op de client kunt rapporteren en exporteren. U kunt dit niet stoppen.

U kunt KYOcount op een nieuw systeem instellen en de gegevens van het oude systeem kopiëren, er zijn vier mogelijke scenario’s: client en manager, migratie naar dezelfde of een nieuwere versie. Het is het beste om in dezelfde (standaard)map te installeren, en daar gaan we bij de onderstaande voorbeelden dan ook van uit.
Client-migratie, zelfde versie/build van KYOcount:
Installeer KYOcount op de nieuwe pc. Het is niet nodig naar apparaten te scannen, stop KYOcount. Kopieer de oude BaseDirectory en alle subdirectory’s naar de nieuwe pc. Start KYOcount opnieuw op. Scan naar nieuwe apparaten om de apparaatgegevens van alle apparaten te updaten.
Client-migratie, nieuwere versie/build van KYOcount:
Installeer KYOcount op de nieuwe pc. Het is niet nodig naar apparaten te scannen, stop KYOcount. Kopieer de volgende bestanden en directory’s van de oude naar de nieuwe pc:
BaseDirectory\AlertMessages.xml
BaseDirectory\Journal\Journaldata.xml
BaseDirectory\Values\*.xml
BaseDirectory\XML\SystemConf.xml
Start KYOcount opnieuw op en scan naar nieuwe apparaten om de apparaatgegevens van alle apparaten te updaten.
Manager-migratie, zelfde versie/build van KYOcount:
Installeer KYOcount Manager op de nieuwe pc. Stop KYOcount Manager. Kopieer de oude BaseDirectory en alle subdirectory’s naar de nieuwe pc. Start KYOcount Manager opnieuw op.
Manager-migratie, nieuwere versie/build van KYOcount:
Installeer KYOcount Manager op de nieuwe pc en stop KYOcount Manager. Kopieer de volgende bestanden en directory’s van de oude naar de nieuwe pc:
BaseDirectory\AlertMessages.xml
BaseDirectory\Journal\Journaldata.xml
BaseDirectory\Values\*.xml
BaseDirectory\XML\SystemConf.xml
Alle subdirectory’s van BaseDirectory\XML (deze bevatten de clients)
Start KYOcount Manager opnieuw op.

Via Prescribe met de volgende syntaxis: !R! FRPO N5,0;EXIT;
b) U kunt FRPO-instellingen ook via de browser wijzigen
c) Via de browser, standaardinstellingen, systeem, slaaptimer, geavanceerd

Verander in de BIOS van uw pc de parallelle modus in ECP-modus.

a) Met behulp van de tool IBVerUp
b) Via e-mail, door het bestand naar het e-mailadres van de printer te verzenden. U moet wel eerst de e-mailfunctionaliteit instellen.

U kunt dit op twee manieren doen: direct vanuit de browser of met behulp van KYONetCon, een tool voor deze netwerkkaart.

Scanner File Utility

Scanner File Utility draait als een Windows-service, u ziet dat in Processen van Windows Taakbeheer (zoek naar 'nsCatCom.exe'). Dit gebeurt niet wanneer het als een applicatie is geïnstalleerd. Ga naar Start/Programma’s/Scanner User Software en start de Scanner File Utility. Op de taakbalk wordt een symbool weergegeven. Hier kunt u dit programma stoppen en afsluiten. Daarna kunt u het opnieuw installeren.

Kijk in de processen van Windows Taakbeheer. Als 'Spoolsv.exe' de CPU zwaar belast, is er een probleem met de installatie van uw printerstuurprogramma. Het is mogelijk dat er te veel stuurprogramma's op uw systeem zijn geïnstalleerd of
dat er verschillende versies van hetzelfde stuurprogramma zijn geïnstalleerd of
dat installaties onderbroken of beschadigd zijn.
Verwijder alle printerstuurprogramma’s, zwevende bestanden en OEM-bestanden met de deleter-tool van Kyocera. Verwijder de registervermeldingen (nadat u een back-up van deze bestanden hebt gemaakt). U kunt de poorten laten staan. Na het verwijderen moet u alleen de benodigde stuurprogramma’s en KYOsolutions opnieuw installeren.

Scroll to top