Beveiligingsopties

Optimale beveiliging van uw bedrijfsgevoelige informatie

Data Security Kit
Het risico dat niet wordt voldaan aan de wettelijke eisen inzake gegevensbescherming is groter dan u misschien denkt. Veel printers en MFPs beschikken bijvoorbeeld over een geïntegreerde harde schijf. Deze wordt voor veel toepassingen gebruikt maar na een afdruk-, kopieer- of scantaak kan informatie achterblijven op de harde schijf. Als deze gegevens niet worden beveiligd, bestaat het risico dat onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens of dat deze worden gestolen.

Om u te beschermen tegen deze risico’s, heeft KYOCERA voor een groot aantal systemen de Data Security Kit ontwikkeld. Na elke afdruk-, kopieer- of scantaak worden alle gegevens verwijderd die tijdens het proces op de harde schijf werden opgeslagen. Dit verwijderingsproces is zo grondig en veilig dat het zelfs de certificering ISO 15408 heeft gekregen van het Duitse federale kantoor voor informatiebeveiliging (BSI).


PDF-uitbreidingskit
De KYOCERA PDF-uitbreidingskit is een oplossing voor scanbeveiliging. Als de MFP wordt gebruikt om PDFdocumenten te maken, kan de PDF-uitbreidingskit worden gebruikt om op het document rechtstreeks 40- of 128-bits encryptie toe te passen. Ook kunt u op het moment dat het document wordt gescand, specifieke kenmerken meegeven aan het document waaronder zelfs wachtwoordbeveiliging. Verder kunnen er documentbeperkingen worden ingesteld met betrekking tot bijvoorbeeld het openen en afdrukken van het document en het kopiëren van tekst en afbeeldingen uit de PDF-bestanden.

SSL-encryptie voor afdrukken in een netwerk
De meeste bedrijven implementeren op hoog niveau complexe beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, digitale handtekeningen of toegangsbeperkingen, om gevoelige en vertrouwelijke bedrijfsgegevens te beschermen. Bij het implementeren van dergelijke maatregelen wordt echter geen aandacht besteed aan het beveiligen van afgedrukte gegevens of gegevens die worden verzonden om te worden afgedrukt. Zonder toereikende beveiliging zijn gegevens die via het netwerk naar een printer worden gestuurd, duidelijk zichtbaar en gevoelig voor sabotage.

Ook hier heeft KYOCERA de ideale beveiligingsoplossing. Met onze (optionele) netwerkinterfaces past u SSLprotocolencryptie toe om uw printgegevens te versleutelen volgens de laatste beveiligingsnormen. Het stelt u bovendien in staat om veilige SSL-encryptie toe te passen in terminal server-omgevingen (zoals Citrix) in combinatie met het ThinPrint-protocol.

IP filter/ command center
KYOCERA biedt u de mogelijkheid om een effectieve toegangsbeveiliging in te stellen voor alle printers en MFP’s die zijn uitgevoerd met het command center. Met IP-filtering kunt u voor bepaalde printers en MFP’s de toegang beperken tot specifieke IP-adressen. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld kunt opgeven welke werknemers het recht hebben kleurensystemen te gebruiken waardoor u op eenvoudige en effectieve wijze de kosten voor uw bedrijf onder controle kunt houden. IP-filtering kan ook worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen de netwerkbeheerder op een printer of MFP beheeractiviteiten mag uitvoeren.

Output beveiliging
Bescherm uw documenten zonder extra kosten tegen onbevoegd dupliceren met gebruik van het
beveiligingswatermerk dat standaard is inbegrepen in de KX Driver. Het beveiligingswatermerk kan tijdens het afdrukken in alle documenten worden verwerkt. Als een kopie van dit beveiligde document wordt gemaakt op een KYOCERA multifunctional, wordt het watermerk prominent weergegeven, waarmee wordt aangegeven dat het document een kopie is.

Uw voordelen op een rij:

  • Naleving van de regels en wetgeving met betrekking tot beveiliging van persoonsgegevens door het automatische verwijdering van de tijdelijke bestandmappen na het afdrukken
  • Verhoogde beveiliging van gegevens door middel van geavanceerde encryptie-technologie
  • Effectieve bescherming tegen diefstal van gegevens en het ongeautoriseerd afdrukken of kopiëren van digitale en papieren documenten
  • Verminderde productiekosten door beperking van de toegang tot machines

Scroll to top