• Change language
    Change country

Belangrijk beveiligingsbericht

Meer informatie over een mogelijke kwetsbaarheid in onze multifunctionals.
    Icoon van printer

Hieronder volgt verdere uitleg over deze mogelijke kwetsbaarheid en hoe het opgelost kan worden. Op de datum van publicatie van dit bericht (4-4-2022) zijn er geen aanvallen bekend die misbruik maken van deze kwetsbaarheid.

Het probleem
    Door SOAP I/F te gebruiken, bestaat de mogelijkheid dat een ongeautoriseerd persoon toegang heeft tot het netwerk van de multifunctional en kan er informatie van het interne adresboek worden opgevraagd, zelfs als authenticatie aan staat.

Er is geen risico op een datalek als er gebruik wordt gemaakt van het LDAP-adresboek of als de multifunctional via een USB-connectie is aangesloten.

De oplossing
    Er is nieuwe firmware beschikbaar om het opvragen van het interne adresboek
    te voorkomen. De verwachting is dat deze kwetsbaarheid geen impact heeft, tenzij er
    sprake is van een externe inbraak in uw netwerk. Beveiligingsmaatregelen zoals een firewall worden aanbevolen. Schakel het Enhanced WSD-protocol uit en schakel het Enhanced WSD over SSL-protocol in.

Neem contact op met uw leverancier voor het updaten van de firmware.
    Is uw multifunctional gekoppeld aan de Kyocera Fleet server? Dan wordt de firmware van uw machine automatisch bijgewerkt.

Klik hier voor meer informatie.

Betrokken modellen

• Overzicht betrokken modellen en beschikbare firmware.pdf (Overzicht betrokken modellen en beschikbare firmware.pdf)
      • 259 KB
      • PDF

Cookies en uw privacy

Wij gebruiken essentiële cookies voor eenvoudige en doeltreffende interactie met onze website, analyserende cookies zodat wij beter begrijpen hoe onze website wordt gebruikt, en marketing cookies om de reclame op u af te stemmen. In de Cookieverklaring vindt u meer informatie. Met de button 'Voorkeuren' kunt u uw cookievoorkeuren instellen of u kunt op 'Ik ga akkoord' klikken en alle cookies accepteren.

Cookievoorkeuren

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en soms om een dienst op uw verzoek te verrichten (zoals het beheer van uw cookievoorkeuren). Deze cookies zijn altijd actief, tenzij u uw browser zo instelt dat cookies geblokkeerd worden. Daardoor is het mogelijk dat sommige delen van de website niet werken zoals verwacht.

Met deze cookies kunnen wij de werking van onze website meten en verbeteren.

Deze cookies worden alleen geplaatst wanneer u toestemming daarvoor geeft. Wij gebruiken marketing cookies om bij te houden waarop u klikt en hoe u onze website gebruikt zodat wij op basis van uw interessegebied content en gepersonaliseerde reclame kunnen tonen.